Her kan du læse, hvordan denne lokalplan forholder sig til byens øvrige funktioner.
Lokalplanområdet dækker Solrød Landsby. Ifølge kommuneplan 2025 må der inden for hver af kommunens landsbyer placeres butikker til områdets forsyning på max 250 m2 pr. butiksenhed og i alt max 250 m2 samlet inden for den enkelte landsby.
Gårdbutikker på eksisterende gårde i landzone administreres fortsat efter planlovens landzonebestemmelser, jf. planlovens §§ 34-38.
Solrød Landsby er placeret mellem Roskildevej mod vest og Køge Bugt motorvejen samt Ringstedbanen mod øst. Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj fra veje (vejledning nr. 4/2007) og bygningsreglementets krav om lydforhold skal overholdes, jf. lokalplanens § 11.1.
Den forhenværende Lokalplan 391.10 Solrød Landsby (aflyst ved vedtagelsen af denne lokalplan), indeholdt en mulighed for opsætning af faste støjafskærmende hegn i en højde af 1,8 meter langs Solrød Byvej og Yderholmvej. Denne mulighed er ikke videreført, da det ikke støjmæssigt er en fordel og har en negativ indvirkning på landsbymiljøet.
Lokalplanområdet forsynes med vand fra Solrød Vandværk a.m.b.a.
Solrød Kommune har godkendt Solrød Fjernvarmes plan for udbygning med fjernvarme til alle eksisterende gasforsynede områder, herunder også Solrød Landsby. Det fremgår af udbygningsplanen pr. januar 2025, at Solrød Fjernvarme forventer at kunne udbygge lokalplanområdet med fjernvarme i 2027/2028.
Ejendommene i lokalplanområdet har også mulighed for at etablere alternativ individuelle opvarmningsløsninger som eksempelvis varmepumpe, jordvarme og solvarme jf. i øvrigt gældende regler om afstandskrav, bygningskonstruktion mv.
Som led i kommunens klimatilpasningsplan ønsker Solrød Kommune at mindske overbelastning af kommunens regnvandskloakker, vandløb og søer for at forebygge oversvømmelser. Befæstelsesgraden inden for lokalplanområdet skal overholde den til enhver tid gældende spildevandsplan for Solrød Kommune. Her kan du også finde den aktuelle befæstelsesgrad for den specifikke arealanvendelse.
Befæstelsesgraden er både et udtryk for hvor meget regnvand, der forventes at blive afledt til afløbssystemet (afløbskoefficienten), og for den maksimale del af arealet, der må befæstes og dermed aflede regnvand til kloaksystemet. Vand fra området håndteres jævnfør den til enhver tid gældende spildevandsplan for Solrød Kommune.
En stor del af lokalplanområdet ligger i områdeklassificeret areal, hvor der er krav om analyser. Der er registreret jordforurening på vidensniveau 1 på matr. nr. 19b og jordforurening på vidensniveau 2 på matr. nr. 19b, 16b og 16d alle af Solrød By, Solrød.
Et areal betegnes som kortlagt på vidensniveau 1, hvis der er tilvejebragt en faktisk viden om aktivitet på arealet eller aktivitet på andre arealer, der kan have været kilde til jordforurening på arealet.
Et areal betegnes som kortlagt på vidensniveau 2, hvis der er tilvejebragt et dokumentationsgrundlag, der gør, at det med høj grad af sikkerhed kan lægges til grund, at der på arealet er en jordforurening af en sådan art og koncentration, at forurening kan have skadelig virkning på mennesker og miljø.
Jord skal som udgangspunkt genindbygges på ejendommen, men flytning af jord kan ske i henhold til jordflytningsbekendtgørelsen. Genanvendelse af lettere forurenet jord i lokalplanområdet kræver tilladelse fra Solrød Kommune.
Solrød Landsby busbetjenes pr. januar 2025 via busrute 215 og 220. For hver retning er der to busstoppesteder fordelt i landsbyen. Bus 215 kører mellem Hvalsø st. og Solrød Strand st. Bus 220 kører mellem Trekroner Øst og Solrød Strand st.
Solrød Landsby er beliggende ca. 2,5 km. fra Solrød Strand Station med S-tog og busholdeplads.